Magyar gazdaság

Elnéptelenedett Európa légtere

Napi szinten 5 ezer járat üzemel, tavaly ez a szám 31 ezer volt.

Az egy évvel ezelőtti, európai légi járatok számának csak 12-14 százaléka közlekedik most a légtérben; a forgalom elérte mélypontját, napok óta 5 ezer körüli járat üzemel, szemben az egy évvel korábbi 31 ezerrel – közölte az Eurocontrol csütörtökön.

A Lufthansa Group bejelentette, hogy egy héttel, május 3-ig meghosszabbította két leányvállalata, az Austrian Airlines és a Brussels Airlines leállásának időszakát.

A Lufthansa és a Swiss egyelőre fenntartja a márciusban meghirdetett, szűkös menetrendet:

Frankfurtból heti 18 hosszútávú és 50 német, valamint európai célállomásra közlekedő járat fog közlekedni.

Fotó: AFP

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) csütörtökön tette közzé a februári utasforgalmi adatokat, amelyeken már látszódik a koronavírus-járvány hatása.

Globálisan akkor 14 százalékkal csökkent a szektor értékesített utaskilométerben mért teljesítménye, de a hatás régiónként nagy eltéréseket mutatott:

Ázsia-Óceániában már februárban 41 százalék volt a csökkenés, Európában még 0,7 százalékos, Észak-Amerikában 5,5 százalékos növekedést regisztráltak.

Az áruforgalomban globálisan februárban 1,4 százalékkal esett vissza, Ázsia-Óceániában 4,1, Európában 2,2 százalékkal csökkent a kapacitás.

Eurocontrol Lufthansa légtér IATA
Kapcsolódó cikkek