Magyar gazdaság

Varga Mihály a fegyelmezett gazdálkodásnak tulajdonítja a Hell sikerét

A vállalat 8 milliárd forint összértékű munkahelyteremtő beruházását a kormány 4 milliárd forinttal segítette.

Egyre több magyar termék állja meg a helyét a nemzetközi piacokon is, ebből a teljes nemzetgazdaság profitálhat – jelentette ki Varga Mihály a Hell Energy Magyarország Kft. új tejeskávétöltő üzemének átadó ünnepségén.

A hivatal közleménye szerint a pénzügyminiszter úgy fogalmazott:

a kormány folytatja a gazdaságvédelmi és munkahelyteremtő intézkedéseket, amelyekhez az elmúlt évek fegyelmezett gazdálkodása biztosít fedezetet.

A vállalat 8 milliárd forint összértékű munkahelyteremtő beruházását a kormány 4 milliárd forinttal segítette a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program keretében.

A cél továbbra is az, hogy a magyar gazdaság megállja a helyét az élesedő nemzetközi versenyben, ezért több olyan hazai cégre van szükség, amely magyar brandet képvisel.

A miniszter példaként említette a Hellt, amely egy olyan világmárka, amelynek termékei már 50 országban megtalálhatóak, mindemellett új, tejalapú italait teljes egészében hazai alapanyagokból készítik.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Varga Mihály kitért arra is, hogy az elmúlt évek fegyelmezett gazdálkodásának köszönhetően a védekezésre és a gazdaság újraindítására saját forrásból gazdálkodhat Magyarország.

Mint mondta:

a második negyedévi 13,5 százalékos gazdasági visszaesés után a gazdaságvédelmi intézkedések folytatásával és a költségvetési ösztönzők fenntartásával éves szinten a csökkenés mértéke 5 százalék körülire mérsékelhető.

A miniszter szólt arról is, hogy a gazdaságvédelem egyik leghatékonyabb eszköze a vállalatok beruházásának támogatása, amelynek köszönhetően hazánk beruházási rátája továbbra is 28,5 százalék körül alakulhatott a második negyedévben, amely Európában az egyik legkedvezőbb arány.

A beruházások támogatását szolgálja a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program is, amelynek keretét a gazdaságvédelmi lépések egyikeként 15 milliárd forintról 40 milliárd forintra emelte a tárca.

Varga Mihály felhívta a figyelmet, hogy a gazdaságvédelmi és munkahelyteremtő intézkedések fenntartása kulcsfontosságú, a következő hetekben újabb intézkedések bejelentése várható.

Pénzügyminisztérium gyártósor Hell
Kapcsolódó cikkek