Magyar gazdaság

Magyarország legnagyobb élelmiszeripari beruházása indul el Bükön

A Nestlé harminc százalékos gyárbővítésbe kezdett.

Közel 50 milliárd forint értékű beruházás veszi kezdetét a Nestlé Hungária büki gyártóközpontjában, amely a világ több mint 50 országát látja el állateledellel.

A megvalósuló élelmiszer-feldolgozóipari beruházás 160 új munkahelyet is jelent majd a térségben,

miközben tovább erősíti a magyar nemzetgazdaság regionális teljesítményét. Az ünnepélyes alapkőletételen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

Fotó: AFP

A 2010 és 2019 között több lépcsőben végrehajtott kapacitásbővítések hatására több mint félezer új munkahelyet teremtett Bükön a Nestlé Hungária, összességében 43 milliárd forintnyi beruházott összeggel, aminek eredményeként a büki gyár lett az egyik legnagyobb és legjelentősebb állateledel gyár Európában. Bükön mára jelentős részben automatizált gyártósorok működnek, a világviszonylatban is egyedülálló technológia részeként közel 50 robot teljesít szolgálatot.

A hazai modern piacgazdaság élelmiszer-feldolgozóiparának legnagyobb beruházásával

a büki állateledel gyár kapacitása újabb 30 százalékkal nő,

ezáltal az egység nem csupán a globális cégcsoporton belül erősíti tovább pozícióját, hanem nemzetgazdasági hozzájárulása is emelkedni fog.

A mostani, 140 millió eurós, vagyis 50 milliárd forintos fejlesztéssel újabb fejezetet nyitunk cégünk történetében, mely nem csak a Nestlé Hungária eddigi legnagyobb beruházása lesz, de a hazai élelmiszeripari beruházások közül is kiemelkedik

– mondta Noszek Péter, a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatója.

gyárbővítés Nestlé élelmiszeripar gyártás nemzetközi kereskedelem
Kapcsolódó cikkek