BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Stabilnak ítélik a helyzetüket a nagyobb hazai cégek

Egyre több, az S&P 500 indexben szereplő cég tesz közzé előrejelzést a negyedik negyedévre, az elemzői várakozásoknál lényegesen optimistábbakat.

Egyre több, az S&P 500 indexben szereplő cég tesz közzé előrejelzést a negyedik negyedévre, ráadásul az elemzői várakozásoknál lényegesen optimistábbakat; jobbak a gazdasági kilátások, mint amilyenek a koronavírus-járvány első hulláma alatt voltak – írta a Magyar Nemzet.

A lap megjegyzi: tavasszal a cégek még annyira bizonytalannak ítélték meg a helyzetet, hogy alig akadt, aki előre mert volna tekinteni. Akkor azonban a koronavírus-járvány új volt, egészségügyi és gazdasági hatásai kiszámíthatatlanok.

Illusztráció. Fotó: Daniel ROLAND / AFP

Jelenleg azonban – annak ellenére, hogy igazán csak most terjed a járvány – közel sem akkora a félelem, hisz a hatások ismertek, a védekezés pedig jórészt lezárások nélkül zajlik, a termelés és a fogyasztás csak egyes iparágakban esik vissza erősen – teszik hozzá.

Eddig a világ legjelentősebb tőzsdeindexe, az S&P 500 tagvállalatai közül 73 cég adott előrejelzést, a prognózisok a Magyar Nemzet összesítése szerint 1997 óta a legderűlátóbbak, bár megjegyzik, hogy az év korábbi részében jelentősen csökkentek a várakozások, így alacsony a bázis, amihez az adatok viszonyíthatók.

A kedvező irány ugyanakkor már a harmadik negyedéves eredményeknél is látszott,

amelyek 86 százaléka jobb lett, mint az elemzői várakozások.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.