Magyar gazdaság

Eredményes a bértámogatási program

Az ágazati bértámogatási programot eddig mintegy 7 ezer vállalkozás igényelte, több mint 50 ezer munkavállalójára, 5 milliárd forint értékben.

Eredményesnek tartja a kormány az ágazati bértámogatási programot, amelyet eddig mintegy 7 ezer vállalkozás igényelt, több mint 50 ezer munkavállalójára, 5 milliárd forint értékben.

A program határidejét meghosszabbították, az érintettek köre pedig kibővült, már az utazásszervezők- és közvetítők, valamint a szálláshelyszolgáltatást nyújtók is pályázhatnak a támogatásra

– hangzott el szerdán az M1 aktuális csatornán.

Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hozzátette, hogy az ágazati megoszlást tekintve a támogatás háromnegyede a turizmus-vendéglátás, egynegyede pedig az egyéb szolgáltató szektorokba jutott.

Fotó: Kallus György / VG

A kormány intézkedéseinek köszönhetően a koronavírus-járvány tavaszi hulláma óta mintegy 360 ezer embernek tudtak segíteni – tette hozzá.

Az államtitkár arra biztatta a munkaadókat, hogy pályázzanak, használják ki a program nyújtotta lehetőséget, a tárca pedig törekszik arra, hogy azokat nyolc napon belül elbírálja.

Bővebb információ a munka.hu oldalon érhető el.

turizmus ágazati bértámogatás ITM
Kapcsolódó cikkek