Magyar gazdaság

Összefogás a hazai kereskedőkért

A munkavállalóknak csekély értékű juttatásként adható új ajándékutalvány, a Nemzeti Utalvány beváltóhelyi hálózatához csatlakozhatnak az MNKSZ tagjai is.

Együttműködési megállapodást kötött a hazai kereskedők támogatása érdekében a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) és a Magyar Utalvány Zrt.

A munkavállalóknak csekély értékű juttatásként adható új ajándékutalvány, a Nemzeti Utalvány beváltóhelyi hálózatához a megállapodás értelmében kedvezményesen csatlakozhatnak az MNKSZ tagjai.

A munkavállalók az új ajándékutalványt számos termék és szolgáltatás vásárlására költhetik, ami komoly segítség számukra az évkezdéskor. A beváltóhelyek, azaz a kereskedelmi egységek plusz forgalomhoz juthatnak a nehéz járványügyi időszakban.

A vásárlásokból származó járulék- és ÁFA-bevétel-többlet pedig az államkasszát gyarapítja.

A hazai kereskedelmi és kereskedelemhez kapcsolódó szolgáltató vállalkozások érdekképviseleti szervezeteként működő Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Utalványt kibocsátó Magyar Utalvány Zrt-vel. A Magyar Utalvány Zrt. a hazai cafeteria-piac új szereplője.

Fotó: NEST Communications

A papír alapon forgalomba kerülő Nemzeti Utalvány, mint csekély értékű ajándék juttatásként való kifizetése több szempontból is kedvező a cégeknek. A bérnél jóval kedvezőbb, 2021-ben mindössze 37,76 százalékos terheli, ez pedig a jelenlegi helyzetben komoly költségmegtakarítást jelent a munkáltatóknak a plusz kifizetések tekintetében. A juttatás készpénzre nem váltható utalvány formájában fizethető ki a munkavállalóknak, illetve közvetlen hozzátartozóiknak, évente egyszer a 10 százalékáig, vagyis személyenként 16 100 forintig.

Mindkét szervezet küldetésének tekinti, hogy tevékenységével segítse a hazai vállalkozások és a magyar gazdaság fejlődését. Az együttműködési megállapodásnak köszönhetően tagjaink jelentős kedvezménnyel és sokkal gyorsabban válhatnak elfogadóhellyé, ami a jelenlegi gazdasági nehézségek közepette kiemelten fontos

– fogalmaz Neubauer Katalin, az MNKSZ főtitkára.

A közös fellépéssel a felek azonnali segítséget kívánnak nyújtani a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetben lévő magyar kereskedőknek.

A csatlakozásnál az MNKSZ-tagok jelentős kedvezményt kapnak, csökkentett regisztrációs díjjal és kezelési költséggel. Rövidítjük a jelentkezés feldolgozásának idejét és az utalvány visszaváltási és kifizetési ideje is csökken

– tájékoztat Ferenczi Róbert, a Magyar Utalvány Zrt. vezérigazgatója.

A papír alapú Nemzeti Utalvány a munkáltatók számára a jelentős adókedvezmény miatt lehet vonzó. A munkavállalóknak azért hasznos, mert a jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzetben többségük jövedelme jelentősen visszaesett, és ezt a juttatást valóban a legszükségesebb dolgokra fordíthatják.

Nemzeti Utalvány Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség cafetéria Magyar Utalvány
Kapcsolódó cikkek