Az Európai Unióban évente mintegy 30 ezer tonna tormát termelnek, ennek csaknem felét Magyarországon
– hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Tavaly mintegy 1400 hektárnyi területen 12 ezer tonna tormát takaríthattak be a magyar termelők. A hazai felhasználás tetemes, mellette a legtöbb tormát Németországba, az Egyesült Királyságba, Lengyelországba és Csehországba exportáljuk, alapvetően nem feldolgozott formában. A húsvétkor közkedvelt torma Magyarországon őshonos növény, termesztése elsősorban az Észak-Alföldön terjedt el. Főbb termesztőkörzetei Debrecen, Makó, Nagykáta, Kiskunfélegyháza és Budapest környékén voltak. Jelenleg a legnagyobb felületen Hajdú-Bihar megyében termesztenek tormát. Megfelelő körülmények között nyersen is sokáig eltartható. | VG
a C-vitamin-tartalma, baktérium- és vírusölő, hatásos húgyúti és vesefertőzések, makacs köhögés, rekedtség, légcsőhurut és krónikus hörghurut esetén
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.