Magyar gazdaság

Kinevezték a Magyar Államkincstár új elnökét

Bugár Csaba az elmúlt 30 évben komoly tapasztalatra tett szert, többek között a Diákhitel Központ és az MFB Invest vezérigazgatójaként is dolgozott.

Miután március elején lemondott Mészáros József a Magyar Államkincstár (MÁK) korábbi elnöke, kedden hivatalosan is kinevezték az új elnököt a MÁK élére, Bugár Csaba, az MFB Invest Zrt. vezérigazgatója veszi át a kincstár vezetését – írja Varga Mihály a Facebookon.

Bugár Csaba közgazdász az elmúlt 30 évben komoly tapasztalatra tett szert, többek között a Diákhitel Központ Zrt. és az MFB Invest Zrt. vezérigazgatójaként is dolgozott.

A cél világos: a Magyar Államkincstár továbbra is az egyik legmegbízhatóbban működő, innovatív állami hivatal legyen. Jó munkát, Elnök úr – írja a pénzügyminiszter.

https://www.facebook.com/VargaMihalyKepviselo/posts/10160723821433776

Bugár a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán üzemgazdász, majd a Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakán közgazdász diplomát szerzett. Pályakezdőként a Magyar Bank Rt. Ipari Főigazgatóságán töltött el 5 évet hitelezőként, majd a Portfolió Rt. befektetési igazgatójaként többségi tulajdonú társaságok menedzselését végezte.

De dolgozott a Hitelgarancia Rt.-nél üzleti vezérigazgató-helyettesként, az ABN AMRO Bank Rt. Speciális Hitelek Osztályának igazgatójaként, a Magyar Fejlesztési Bank Rt.-nél vezérigazgatói tanácsadóként és a BÁT Budapesti Árutőzsde Rt. vezérigazgatójaként is.

Ezt követően kisebb befektetési és pénzügyi társaságoknál végzett szakmai vezetői feladatokat, majd 2010-ben vezérigazgatóként került a Diákhitel Központ élére. Míg 2019. júniusától a tőkebefektetésekkel foglalkozó MFB Invest Zrt. vezérigazgatója volt.

 

Címlapkép: Facebook/Varga Mihály

Diákhitel Zrt. Bugár Csaba Varga Mihály Magyar Államkincstár (MÁK) MFB
Kapcsolódó cikkek