Magyar gazdaság

Bővül az Audi győri szerszámgyára

A projekt előreláthatóan 2022 nyarán zárul.

Bővül az Audi győri szerszámgyára, a beruházás keretében a jelenlegi gyártócsarnokot 3,8 ezer négyzetméterrel növelik az exkluzív szériás gyártás számára, míg a logisztikai csarnokot 2,5 ezer négyzetméterrel

– jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

Az Audi Hungária Zrt. 3,8 milliárd forintból bővíti szerszámgyárát Győrben.

A beruházás hozzájárul mintegy 700 munkahely megőrzéséhez, és 30 százalékkal növeli az exkluzív szériás gyártás kapacitását. Az Audi gyártótelephely bővítésében az állam is szerepet vállal.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke
Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

A szerszámgyárban jelenleg 52 ezer négyzetméteren fejlesztenek présszerszámokat és karosszériagyártó berendezéseket a sorozatgyártásban történő alkalmazásukig. Emellett az exkluzív szériás gyártásban évente az Audi és Volkswagen konszern 40 ezer sportos modellje számára készül szinte valamennyi karosszériaelem – az Audi RS, az Audi R8, az új Audi e-tron GT, valamint Lamborghini és Bentley modellek számára.

A bővítés lehetővé teszi számunkra, hogy Győrből még több prémiumautó gyártásához járuljunk hozzá

– mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Az ajtók, sárvédők, motorháztetők, csomagtérajtók valamint tető- és oldalelemek előállítása flexibilis robotcellákban történik, amelyek nagyszámú változtatási lehetőséget, valamit digitális megoldások bevetésével gyors, automatizált tevékenységváltást tesznek lehetővé. A kibővített csarnokban elsősorban a motorháztetők és az ajtók gyártásához új, speciális robotcellákat helyeznek üzembe. Az összesen 6,3 ezer négyzetméteres bővítés építési munkálatai hamarosan elkezdődnek, a projekt előreláthatóan 2022 nyarán zárul le.

Audi beruházás Győr szerszámgyár
Kapcsolódó cikkek