Magyar gazdaság

Felhő megoldással bővül a T-Systems adatközpontja

A szolgáltatás összekapcsolja a helyi adattárolás és a publikus felhő előnyeit

Új szolgáltatást indít idén májusban a T-Systems, magyarországi adatközpontjában biztosítja a hibrid (vagyis részben publikus, részben privát) felhő infrastruktúrát.

A szolgáltatásával tehát összekapcsolja a helyi adattárolás és a publikus felhő előnyeit.

A T-Systems Cloud & Data Center Azure Stack Hub az országban elsőként kínál költséghatékony megoldást mindazon cégeknek és intézményeknek, amelyek érzékeny adataikat eddig nem bízhatták a felhőre, és azoknak is, akiknek technológiai vagy biztonsági okokból fontos a gyorsabb hozzáférés.

Fotó: MTVA/MTI

Az Azure Stack Hub amellett, hogy teljes értékű felhő környezetet biztosít, magyar nyelvű háttér támogatást is tud adni. A hibrid felhőnek a jogi előírások teljesítésén túl technológiai és üzleti előnyei is vannak.

Minimális beruházási költséggel teszi lehetővé a helyi adatközpontok korszerűsítését, az IT-kapacitás bővítését, nem beruházásként, hanem működési költségek terhére. Emellett gyors válaszadást és szünetmentes elérést biztosít. A szükséges adattárolási kapacitás az igények függvényében bővíthető vagy szűkíthető, és az adatközpont kiberbiztonsági szempontból is védelmet nyújt.

A felhőpiac jelenlegi értéke nagyjából 136 milliárd forint, jövőre pedig elérheti a 160 milliárdot is.

A teljes IT költések 19,4 százalékát felhőszolgáltatásokra költötték a cégek 2019-ben, ez az arány 2024-ben eléri a 35,9 százalékot. A magyar felhőpiac a járvány alatt 20 százalék feletti bővülést ért el, idén várhatóan 15 százalékos lesz a növekedés. A teljes magyar vállalati és intézményi szegmens 28 százaléka, vagyis 72 ezer szervezet már használ felhő-alapú szolgáltatást.

T-Systems adatközpont adattárolás felhő alapú szolgáltatás
Kapcsolódó cikkek