Magyar gazdaság

Ötéves a Visegrádi Szabadalmi Intézet

Magyar kezdeményezésre, öt évvel ezelőtt kezdte meg munkáját a Visegrádi Szabadalmi Intézetet (VSZI) – hívja fel a figyelmet a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal a közösségi oldalán.

Mint írják, a négy visegrádi ország, Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia a szabadalmi együttműködés körében, kormányközi szervezetként hozta létre a szervezetet. Az intézet működésével kedvező feltételeket teremt a régió azon feltalálói és vállalkozásai számára, akik a világ 153 országára kiterjedő szabadalmi együttműködési megállapodás rendszerét (PCT) veszik igénybe. A VSZI-hez hasonló szervezetből 23 van a világon.

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock

A benyújtott szabadalmak számát tekintve jól érzékelhető, hogy a vállalkozások aktívabbak voltak a pandémia idején, és ez a növekvő bejelentési kedv remélhetőleg a VSZI számaiban is megmutatkozik majd

– emelték ki.

A VSZI 2016. július 1-jén kezdte meg működését, mint nemzetközi kutatási és elővizsgálati szerv, amely lehetőséget nyújt arra is, hogy a résztvevő országok szabadalmi bejelentői, feltalálói anyanyelvükön indíthassák meg a nemzetközi szabadalmi bejelentést, illetve az eljárás során felvetődő kérdésekre is anyanyelvükön kaphassanak választ.

PCT V4 szabadalmak
Kapcsolódó cikkek