A magyar alapanyagok minél teljesebb körű használatával erősebb, egészségesebb lehet a magyar gazdaság, és jobban képes ellenállni a világgazdaság különböző hullámzásainak
– közölte az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szombaton a Somogy megyei Kastélyosdombón.
Feldman Zsolt a Heineken Hungária Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet komlószüreti ünnepségének megnyitóján elmondta:
Kastélyosdombón második alkalommal takarítják be a sörök alapanyagául szolgáló komlót az első kísérleti hektárról, a jövő évtől pedig további jelentős területeken indulhat meg a szüret a településen.
A kistelepülésen megvalósuló sikeres mintaprojekt után az Agrárminisztérium támogatásával
újabb 13 hektáron telepítettek komlót, segítve az élelmiszeripar számára a hazai alapanyagokhoz való hozzájutást
– emlékeztetett.
A kormányzat és az agrártárca arra biztat minden magyar élelmiszer-feldolgozással foglalkozó társaságot, hogy fókuszáljon a hazai alapanyagok minél teljesebb körű használatára – tette hozzá Feldman Zsolt.