Továbbra is felelősségteljesen gazdálkodik a Pallas Athéné Alapítvány, amely 2021 harmadik negyedévét is eredményesen zárta. Az Optima Befektetési Zrt. az alapítványi kezelőjeként 191 millió forinttal gyarapította az alapítványi összvagyont, így az a harmadik negyedév végén összesen 280,3 milliárd forintot tett ki.

Fotó: Bach Máté / Magyar Nemzet

A vagyonnövekedés mellett az alapítvány létrejötte óta 11,3 milliárd forint értékben 1593 oktatási, tudományos pályázatot támogatott. 

A vagyonelemek értéke a 2021. szeptember 30-i állapot szerint az alábbiak szerint alakul: a Pallas Athéné Alapítvány és jogelődjeinek juttatott összesen 266,4 milliárd forintnyi vagyonból  a vagyon értéke 280,3 milliárd. Az alapítvány és az általa alapított gazdasági társaságok 

  • 248,3 milliárd forintot befektetési jegybe, 
  • 10,3 milliárd forintot ingatlanba, 
  • 9,0 milliárd forintot bankbetétbe, 
  • 12,7 milliárd forintot pedig vállalati kötvényekbe fektettek be. 

Az alapítvány a formából adódó szabályozás miatt is köteles megőrizni a rábízott vagyont. Azt nem költheti el, csak befektetheti, és annak hozamát használhatja fel tevékenysége során. Az alapító által juttatott vagyont az alapítvány körültekintő kockázatvállalással kezeli, oly módon, hogy biztonságos befektetéssel a lehető legmagasabb hozamot éri el. Az átlátható működés érdekében a szervezet negyedévente kimutatást közöl vagyonelemei helyzetéről.