Egy kormányhatározat szerint 

az Országos Ipari Park Koncepció keretében Debrecenben, Pátyon és Kaposváron új raktárcsarnokokat építenek, ahol állami egészségügyi tartalék eszköz- és normakészletének megújítására tárolására alkalmas csarnokokat építenek.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

A NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság 100 százalékos tulajdonában lévő, ipari, kereskedelmi céllal létrehozott gazdasági társaságok, a NIPÜF Csoport kaposvári ipari parkjának a területén egy új építésű, minimum 7000 négyzetméter alapterületű, raktárt építenek. Pátyon az új építésű csarnokban központi raktárbázis lesz. Debrecenben a raktárbázis számára alkalmas földterület megvásárlását kell megvalósítani.  

A kormányhatározat szerint a jövő évi költségvetésben erre a célra 775 millió forintot különítenek el.

A mindenkori pénzügyminiszternek 2023-2037 közötti időszakban az Országos Kórházi Főigazgatóság számára a raktárak működtetéséhez és a készletek beszerzéséhez biztosítani kell a megfelelő forrásokat. 

2023-ban legfeljebb 1,5 milliárd forintot, 2024-ben, 2025-ben, 2026-ban 1,6 milliárd forintot, és egészen 2037-ig 1,7 és 2 milliárd forint közötti összeget szánnak erre a területre.

Plusz forrás az influenza elleni vakcinára

Emellett a Magyar Közlönyben megjelent az is, hogy az idei évben a szezonális influenza elleni oltóanyag beszerzéséhez 172,2 millió forint többletforrás kell biztosítani a Nemzeti Népegészségügyi Központ számára.