Már a VI. és VII. kerületben is elérhető a TIER e-rollermegosztó szolgáltatása és már 1000 elektromos rollerből áll a fővárosi flottájuk. A német cég elektromos rollerei egy hónapja jelentek meg Budapesten. Azt írták, hogy a klíma-semleges elektromos járműveik hamar népszerűvé váltak a VIII., IX. és XI. kerületekben, így a társaság az érintett önkormányzatokkal előzetesen egyeztetve a VI. és VII. kerületben is elérhetővé tette szolgáltatását.

Fotó: BERTALAN SOOS

Az újgenerációs “TIER V” elektromos rollerek a széles kerekeinek köszönhetően a szűkebb utcákban, a térköves útszakaszokon is biztonságosan használható, a hármas fékrendszernek,  a dupla kéziféknek és az  erős fényű lámpának és irányjelzőknek köszönhetően

– mondta  Lendvai Tímea, a TIER magyarországi city managere.

Az e-rollerezők ezentúl a Hősök terétől egészen a Nyugati pályaudvarig eljuthatnak megszakítás nélkül, vagy akár a Keleti pályaudvar és Corvin negyed közötti szakaszt is megtehetik a TIER járművek segítségével, amellyel elkerülhetik a felesleges autóhasználatot, és az abból adódó károsanyag-kibocsátást. Az utazás végeztével a felhasználók a VII. kerületben bárhol parkolhatnak, míg a VI. kerületben ez a főutak mentén lehetséges. 

A TIER egy külön, a járművek szabályos parkolásának ellenőrzésére dedikált csapattal is rendelkezik.

A közelmúltban komoly vita bontakozott ki elektromos rollerek használhatóságával kapcsolatban. Ahogy arról a VG elsőként beszámolt, Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos ez ügyben tisztázó egyeztetést kezdeményezett a Belügyminisztériummal, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, illetve a rendőrséggel az e-rollerek egységes hatósági értelmezéséről. Az egyeztetés tétje, hogy jogosítványhoz kössék-e az e-rollerek használatát Magyarországon.