Ingyenes, e-book formában letölthető felújítási kézikönyvtárat tett közzé honlapján a Mapei Kft. A 21 részes sorozat hiánypótló szakirodalom a felújításra és építkezésre készülő megrendelőknek, és már több mint 125 ezren töltötték le.

„Régen a reklámra mondták, ma a felújításra igaz sok esetben, hogy a rá költött pénz fele felesleges, csak azt nem tudjuk, melyik fele. Aki nem akarja kidobni az ablakon a felújításra költött pénz felét, akár a teljes állami felújítási támogatást vagy még többet, annak tisztában kell lennie a legalapvetőbb lépésekkel. Azért hoztuk létre a felújítási kézikönyvtárat, hogy segítsünk a megrendelőknek időt, pénzt és nem kevés bosszúságot megtakarítani” – hangsúlyozta Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

Fotó: Zivica Kerkez / Shutterstock

A kézikönyvek a felújítási és építési munkák gyakorlati ismereteit foglalják össze egyszerű, könnyen érthető, gyakorlatias formában. A közzétett konkrét ellenőrző listákkal átláthatóvá, tervezhetővé, egyszerűbbé válnak a felújítási munkák. Elkerülhetők az átverések, a pazarló építőanyag-vásárlások, ezzel tetemes idő, pénz és kellemetlenség spórolható meg, megelőzhetők vagy akár meg is szüntethetők régóta fennálló problémák, mint például a penészesedés.

A kiadványok sora folyamatosan bővül, a kézikönyvtár egyes kötetei az általános lakásfelújítással, fürdőszoba-felújítással, hőszigeteléssel, parkettázással, vízszigeteléssel foglalkoznak.