BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Home office-ban van? Így alakul a távmunka költségtérítése

A távmunkában dolgozók a minimálbér 10 százalékát, januártól akár havi 20 ezer forintot is kaphatnak a feladataik ellátásával kapcsolatos költségekre: rezsire, internetre, biztosításra, méghozzá adómentesen.

A koronavírus-járvány negyedik hullámában törvény született a távmunkáról Magyarországon – emlékeztetett az Írisz Office. A törvényi szabályozás értelmében a munkáltatónak és a munkavállalónak változatlanul munkaszerződésben kell megállapodnia a távmunkavégzésben, amely irányadó az újonnan bevezetett részbeni távmunkavégzésre is.

Fotó: MATHIEU THOMASSET / AFP

Rögzítették a távmunkával kapcsolatos szja-szabályokat is. A 2022-es évre vonatkozó minimálbér 2022. január 1-től hatályos emelkedésével a távmunkában dolgozóknak számlaalapú elszámolás nélkül, átalánydíjként kifizethető költségtérítés összege is emelkedik. 

Így januártól akár havi 20 ezer forintot is – a mindenkori minimálbér 10 százalékát – kaphatnak a feladataik ellátásával kapcsolatos költségekre (rezsi, internet, biztosítás stb.), adómentesen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.