Támogatja a kormány a Papp László Budapest Sportaréna teljes körű műszaki átvilágítását – az elektronikus közbeszerzési értesítőben megjelent pályázati felhívás szerint. Az egyik legnagyobb budapesti fedett sportlétesítmény hamarosan húszéves lesz, részben ezért írtak ki közbeszerzést az átfogó állapotjelentésre. A nyertes ajánlattevőnek ezenfelül javaslatot is kell tennie az elvégzendő javításokra, felújításokra, korszerűsítésekre, az eszközök cseréjére és beszerzésére. A kiírás szerint mindez annak érdekében történik, hogy a komplexum 

versenyképes módon felelhessen meg az elvárt kihívásoknak, multifunkcionális feladatait hatékonyan és a kor követelményeinek megfelelően teljesíthesse.

Fotó: Jászai Csaba / MTVA / MTI

Az ajánlatkérő a Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. (BFK). A megbízás a 33 ezer négyzetméter hasznos alapterületű sportarénára és csatlakozó létesítményeire, műtárgyakra, és az ezek által érintett területekre is kiterjed. A BFK külön nevesíti, hogy külső környezet részletes vizsgálatába beletartoznak a parkolással és gyalogos megközelítéssel kapcsolatos szempontok, és külön az arénához szervesen csatlakozó Volán buszpályaudvar működése. Ennek kapcsán kiemelte: a vállalkozó adjon javaslatot, hogy az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján milyen közlekedésfejlesztési feladatokat szükséges megoldani, különös tekintettel a 2-es metró helyi megállója és a Volán-pályaudvar, valamint a Papp László gyalogos kapcsolódására.

A szakértői munka három főbb csoportra bomlik. Egyrészt a csarnok korából adódó szükséges munkákra, azután a korszerűbb, olcsóbb és hatékonyabb üzemeltetés teljesülésére, végül a bevételnövelő képesség és  a versenyképesség javítására. Az ajánlattételi, részvételi vagy regisztrációs kérelem benyújtási határideje szerdán telt le. A szerződés időtartama 45 nap, amely alatt lehetőség szerint biztosítani kell a komplexum folyamatos működését.