Külön márkája lehet Magyarországnak a digitális nomádság, becslések szerint Budapesten máris körülbelül 3-5 ezer digitális nomád dolgozik, nyáron pedig 8-10 ezerre ugorhat a számuk az Európából érkezőkkel együtt. 

Erről Rasztovits Dávid, a Digitális Turizmus Zrt. vezérigazgatója nyilatkozott  a Turizmus.com-nak. Elmondta, hogy a magyar főváros rendkívül népszerű a digitális nomádok körében, amit bizonyít a számukra alapinformációkat nyújtó, statisztikákat vezető Nomadlist.com.

Fotó: Shutterstock

Tavaly nyáron kormányhatározat született arról, hogy Magyarország támogatja az úgynevezett digitális nomádok beutazását, ideiglenes letelepedését, majd novemberben az Országgyűlés is megszavazta, emlékeztet a SchengenVisainfo.com. A portál információi szerint Magyarország mellett az EU-ban Spanyolország,  Románia, Franciaország, Portugália, Németország, Horvátország, Málta, Észtország, Görögország és Csehország kínál kedvező feltételeket a digitális nomádoknak. 

Ez a fajta életforma most rendkívül trendi a fiatalok körében, nem véletlen, hogy több országban már külön marketing épül köré, ami felhajtja a keresletet. A digitális nomádok jövedelme ugyanis magas, sok pénzt költenek, többet, mint az idős amerikai turisták. Budapest és környéke számára remek lehetőség a fogyasztás emelésére, itt megfelelő számukra az ár-érték arány, az élhetőség, a biztonság  

– nyilatkozta a turisztikai portálnak a cégvezető.