A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) által megadott számlaszámra kell átutalniuk hitelük esedékes törlesztőrészleteit a Sberbank Zrt. ügyfeleinek – derül ki abból a tájékoztatóból, amelyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tett közzé a honlapján. 

A forinthitellel rendelkező ügyfeleknek a Sberbank weboldalán szereplő tájékoztatás szerint 

az 10300002-13306634-00014902 számlaszámra kell utalniuk az esedékes törlesztőrészleteket. 

A devizahitelekre más számlaszámok vonatkoznak, ám ez értelemszerűen elsősorban a vállalati ügyfeleket érinti.

Nincs veszélyben a magyar bankrendszer stabilitása a Sberbank végelszámolása miatt

Nincs veszélyben a hazai pénzpiac stabilitása a Magyar Nemzeti Bank szerint, amelynek sajtótájékoztatóján elhangzott, rövid időn belül Magyarországon is felvásárolhatják a Sberbank érdekeltségeit.

 

Fotó: Katona Vanda / Magyar Nemzet

 

A tájékoztatóban a végelszámoló felhívta a figyelmet arra is, hogy az ügyfelek a szerződésben foglalt fizetési kötelezettségüknek a végelszámolásától függetlenül a jövőben is a szerződéseikben rögzített határidőben kötelesek eleget tenni, vagyis változatlanul, a megadott határidőre törleszteniük kell hiteltartozásaikat. Fontos tudnivaló, hogy az átutalás közlemény rovatába fel kell tüntetni a kölcsönszerződés azonosító számát, és a Sberbanknál eddig rögzített törlesztési módok – a pénzintézet működési engedélyének visszavonásra tekintettel – már nem működnek.

Kérdése van a Sberbank csődjével kapcsolatban? Íme az MNB válaszai!

A jegybank tájékoztatót küldött a Sberbank csődjével kapcsolatban.