BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már több mint 125 ezer család igényelte az otthonfelújítási támogatást

Zsigó Róbert, a Miniszterelnökség családokért felelős államtitkára közölte: a megítélt vissza nem térítendő otthonfelújítási támogatások összege már meghaladta a 205 milliárd forintot.

A támogatói okiratokban megítélt vissza nem térítendő otthonfelújítási támogatások összege meghaladta a 205 milliárd forintot és a beérkező kérelmek száma is 125 ezer fölött van – közölte Zsigó Róbert, a Miniszterelnökség családokért felelős államtitkára Facebook oldalán, a kormany.hu-n megjelent közleményben.

Hazánkban mára közel félmillió ember él olyan otthonban, amelyet állami támogatás igénybevételével újítottak fel

– tette hozzá. A kormány 15 hónapja indította el otthonfelújítási programját. Tavaly óta a gyermekes családok vissza nem térítendő állami támogatást és kedvezményes kamatozású hitelt kaphatnak új otthonuk megvásárlásához, építéséhez és meglévő otthonaik felújításához is. A kormány a GDP 6,2 százalékát fordítja idén a családokra.

Fotó: Mirkó István / Magyar Nemzet

Azért dolgozunk, hogy Magyarország erős és családbarát ország legyen.

– fogalmazott a Miniszterelnökség családokért felelős államtitkára. A támogatás feltételeit a 518/2020-as kormányrendelet szabályozza. Célja, hogy a gyermeket nevelő háztartások életkörülményeit a lakások felújításával javítsa. Az intézkedéstől az építőipar fehérítését is várják. Ezzel újabb elemmel bővült az ingatlanokkal kapcsolatos támogatások sora.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.