Körülményes lesz a péntektől a fővárosban közlekedni a Giro d'Italia olasz kerékpáros körverseny hazai rajtja miatt, a police.hu leírása szerint.

Már csütörtök este elkezdőnek a lezárások, a város több pontján pedig tilos lesz megállni. A szervezők ideiglenes gyalogos-hidakat állítanak fel a Kodály köröndön, az Akadémia utca és a Garibaldi utca kereszteződésénél, valamint a Fő utca és a Halász utca kereszteződésénél.

A nagyobb forgalomkorlátozások szombatra esnek, gyakorlatilag ellehetetlenül a közlekedés. A lezárások a következő közterületeket érintik: 

Hősök tere – Andrássy út – Izabella utca – Ferdinánd híd – Váci út – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca – Honvéd utca – Báthory utca – Vértanúk tere – Nádor utca – Garibaldi utca – Id. Antall József rakpart – Calr Lutz rakpart – Jászai Mari tér (V. ker. oldal) – Margit híd – Lipthay utca – Bem rakpart – Szilágyi Dezső tér – Fő utca – Ponty utca – Szalag utca – Hunyadi János út – Dísz tér – Tárnok utca – Szentháromság tér útvonalat és a becsatlakozó keresztutcák.

A lezárt útvonalon 2022. május 7-én 9 óra 30 perctől 12 óra 30 percig, valamint 13 órától 17 óráig a gyalogos és kerékpáros forgalom sem megengedett.

A lezárásokról bővebben a girohungary2022.hu, illetve a police.hu oldalakon tájékozódhat.