Hosszú távú bérleti megállapodást írt alá a Sziget Logisztikai Központ 22 ezer négyzetméternyi raktárterületére a GLP és az Alza.hu. A kivitelezés már zajlik, a raktárakra és elosztóközpontokra szakosodott fejlesztő- és befektetőcsoport a tervek szerint 2022 harmadik negyedévében adja át az épületet.

A többfunkciós létesítmény révén az e-kereskedelmi vállalat tovább javítja disztribúciós tevékenységét és a rendelésteljesítést. Az új, tíz évre szóló szerződéssel új szintre lép a GLP és az Alza együttműködése Kelet-Közép-Európában: a cseh gyökerű cég szintén a GLP-t választotta a szlovákiai GLP Park Bratislava, valamint a csehországi GLP Park Prague Chrastany esetében.

Fotó: GLP

A kész épület több mint 20 ezer négyzetméter raktár-, valamint 2000 négyzetméter fölötti irodaterületet, továbbá bemutatótermet és Alza Drive átvételi pontot foglal majd magában. Az utóbbiakhoz tartozó külön bejárat könnyű és biztonságos bejutást tesz lehetővé a vásárlók számára, a személyzetnek és a látogatóknak fenntartott külön parkolók pedig tovább javítják a megközelíthetőséget.

A létesítményben több különböző kivitelben összesen 82 dokkolókaput alakítanak ki, amelyek a furgonoktól a kamionokig számos járműtípus fogadását teszik lehetővé, ezzel még gyorsabbá és rugalmasabbá téve a kézbesítési folyamat utolsó szakaszát.