Hamarosan egy új, közel 117 ezer négyzetméteres alapterületű, számos automatizált megoldást is alkalmazó logisztikai központból szolgálja majd ki vásárlóit az eMAG-Extreme Digital. 

A Dunaharasztiban mintegy 35 milliárd forint értékű beruházással épülő, ultramodern óriás raktár a tervek szerint már az idei karácsonyi szezonban kezdi meg működését 

 biztosítva a vállalat és a több ezer hazai eMAG Marketplace kereskedő partnere számára a vásárlók által megrendelt termékek kiszállítását. A beruházás a Nemzeti Befektetési Ügynökség támogatásával valósul meg.

A magyarországi e-kereskedelem az elmúlt két évben is megállíthatatlanul bővült: 

2021-ben közel 70 millió hazai rendelés által generált 1203 milliárd forintos forgalom pörgette a szektort, stabil harminc százalék feletti növekedést hozva.

A válság közepette a piacvezető e-kereskedő előre menekül: egy ultramodern, hatalmas magyarországi logisztikai központ létesítésével biztosítja hatékony működését a következő évekre a másik pillér, az eMAG easybox csomagautomata-hálózat bővítése mellett. A fejlesztést az cég növekvő kínálata is indokolja, a webáruházban mostanra csaknem 4 millió fajta termék található a mosogatókapszulától kezdve az elektromos rollerig.

A beruházás amellett, hogy tovább erősiti a vállalat és több ezer magyar kereskedői partnere szerepét a magyar e-kereskedelmi piacon, munkahelyeket is teremt a régióban: a vállalat az első évben mintegy 350 ember számára biztosít majd munkalehetőséget, de a cég várakozásai szerint négy éven belül várhatóan 600 főre bővülhet majd az ott dolgozó logisztikai munkatársak száma.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség 4,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a dunaharaszti raktárbázis létesítéséhez az eMAG-Extreme Digital számára. A logisztikai ágazat mostanra a hazai gazdaság zászlóshajójává vált

 jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Fotó: eMAG-Extreme Digital

A logisztikai központ jóval nagyobb lesz az itthon jelenlévő online kereskedők hasonló létesítményeinél, az offline szereplők körében is előkelő helyen szerepel majd új raktárbázisával az átadását követően. A létesítmény jelentős alapterületére tekintettel elengedhetetlen, hogy számos ultramodern robotizált megoldásokkal segítsék az itt dolgozók munkáját, hiszen nem csak magyarországi, de 

hat további piacra: horvát, szlovén, szlovák, osztrák, német, cseh is szállítanak majd innen termékeket.

Az eMAG-Extreme Digital high-tech dunaharaszti raktárbázisa a romániai székhelyű eMAG-vállalatcsoport első külföldi országban létesített, saját tulajdonú logisztikai központja lesz. A létesítmény építése már megkezdődött, a projekt generál kivitelezője a Baupartner Construct, amely több hasonló raktárat épített a cégcsoportnak Romániában. A dunaharaszti raktár létesítése az eMAG-cégcsoport hosszú távú stratégiájának fontos része   melynek keretében mintegy 255 milliárd forintnak megfelelő összeget fektet be a vállalat regionális terjeszkedésbe, technológiába és infrastruktúrába.