A frissen megjelent Magyar Közlöny számolt be arról, hogy a kormány egyetért azzal, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság megszerezze a Siklósi Kórház Nonprofit Kft. magántulajdonban álló 74,444 százalékos üzletrészét. 

Ennek tulajdonjoga a magyar államhoz kerül 1,82 milliárd forint vételár ellenében.

A kormány felhívta a belügyminisztert, hogy az állami tulajdonba vételhez szükséges intézkedéseket tegye meg augusztus 31-i határidővel.

A pénzügyminiszter azonnali feladatként kapta a vételár, valamint a részesedés megszerzéséhez kapcsolódó 23 millió forint összegű költségek költségvetési fedezetének biztosítását. Ugyancsak a pénzügyminiszter dolga lesz gondoskodni arról, hogy a magyar állam javára történő tulajdonátszállást követően a társaság működésének finanszírozásához szükséges egyszeri támogatás költségvetési fedezetét legfeljebb 50 millió forint összegben előteremtse.

2022.01.10. Siklós Szakrendelés, szemészet vizsgálat a Siklósi Kórházban, a Siklósi Kórház Nonprofit Kft. szakrendelőjében Fotó: Löffler Péter LP Dunántúli Napló Képen: Dr. Hermann Mária (j) szemész szakorvos
Fotó: Löffler Péter / Dunántúli Napló

A Siklósi Kórház Nonprofit Kft. honlapja szerint a cég tulajdonosi szerkezete a következő:

  • Mega-Logistic Zrt. – 74,444 százalék,
  • magyar állam – 25,556 százalék.

Előbbi részt megvásárlásáról született tehát döntés, és kerül így ezzel teljes egészében állami tulajdonba az intézmény. 

A Baranya megyei Siklós kórháza 65 ágyas mozgásszervi rehabilitációval, 60 ágyas belgyógyászati krónikus ellátással, 480 szakorvosi órával és 45 nem szakorvosi órával, nappali ellátással, egynapos sebészettel, gyógytornával, gyógymasszázzsal, valamint fizioterápiával is rendelkezik.