Augusztus 31-én zárul Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása. Az évi egymilliárd forintos keretű közösségi költségvetésbe 615 javaslat érkezett, amiből 49 ötletet talált megvalósításra érdemesnek a döntéshozó grémium – közölte a Fővárosi Önkormányzat. 

A javaslatok között lehet szavazni köztéri piszoárok létesítésére, biciklis parkolóházra a Keleti pályaudvarnál vagy akár zongorák elhelyezésére a forgalmasabb közterületeken.

Fotó: Imre György

A  városháza közlése szerint a szakmai szűrést és az ötletösszevonásokat követően a versenyben maradt elképzeléseket a Főpolgármesteri Hivataltól független, budapestiekből álló Közösségi Költségvetési Tanács értékelte. Minden kategóriában egy kisebb, legfeljebb 50 millió forintos és egy nagyobb, maximum 133 milliós költségvetésű ötletre szavazhatnak a budapestiek.

A legtöbb szavazatot megszerzett javaslatokat egymilliárd forintból valósítja meg a Fővárosi Önkormányzat. Az utolsó három napban személyesen, a Városháza parkban is lehet szavazni. A szavazólistás ötleteket itt lehet megnézni.