Bejegyezte az MKB-Pannónia Alapkezelő beolvadását a Budapest Alapkezelőbe a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága, ezzel a fúziós menetrendnek megfelelően augusztus 31-én egyesül a Magyar Bankholding két alapkezelő leányvállalata – közölte a holding pénteken az MTI-vel.

 MKB bank illusztráció
Fotó: Veres Viktor / MW


A létrejövő jogutód társaság az egyesülést követően MKB Alapkezelő Zrt. néven fog működni, a közös szervezet által kezelt pedig megközelíti az 1200 milliárd forintot.


A közleményben Tóth Nándor, az MKB-Pannónia Alapkezelő vezérigazgatója – aki az egyesült alapkezelő vezérigazgatója is lesz – kiemelte, hogy céljuk a további növekedés az alapkezelői és vagyonkezelői piacon. „A két alapkezelő között, valamint a Magyar Bankholding többi leányvállalatával számos szinergialehetőség adódik, ezek kihasználása révén jelentős értéket tudunk teremteni ügyfeleink és az egész bankholding számára” – tette hozzá.


Az MKB-Pannónia Alapkezelő és a Budapest Alapkezelő is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fúziós folyamat lépései az ügyfelek és a partnerek számára is zökkenőmentesek legyenek – áll a közleményben.


A Magyar Bankholding csoport az ország második legnagyobb bankcsoportja, a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék csoport egyesítésével. A Budapest Bank és az MKB Bank 2022. március 31-én egyesült, a hitelintézet átmenetileg MKB Bank Nyrt. néven működik. A Takarékbank 2023 májusáig csatlakozik, addig vezetik be az egységes nagybank új márkáját.
A csoport piacvezető a vállalati szegmensben, azon belül is a mikro-, kis- és középvállalatok hitelezésében, az agrár- és élelmiszeriparban, valamint a lízingpiacon, 2,2 millió lakossági és 375 ezer vállalati ügyféllel, az ország legnagyobb fiókhálózatával, valamint több mint 10 ezer munkavállalóval rendelkezik. Összesített mérlegfőösszege meghaladja a 9966 milliárd forintot – írták.