Több mint 500 millió forintból egy ezer négyzetméteres, kettős funkciójú inkubátorház épült a Bács-Kiskun megyei Fülöpjakabon – közölte a település polgármestere. Bodor Sándor (független) elmondta: az élelmiszeripari üzemrész minden olyan feldolgozási, raktározási feladatra alkalmas, amelyhez hűtőkamra szükséges.

A másik, az üzemcsarnokból, irodákból és szociális helyiségekből álló üzemrész daruzható tárolóval is rendelkezik. Ebben az épületrészben számos gyártási, raktározási, összeszerelési tevékenység végezhető a csarnok kialakításának köszönhetően. A felszerelés részét képezi egy öttonnás daru is. Az üzemcsarnokban két kamion egyidejű le- és felrakodása biztosított.

Kiemelte: az inkubátorház célja, hogy az alapvető feltételek biztosításával megkönnyítse a vállalkozások létrehozását, kezdeti  fejlődését. Az inkubátorház tetejére egy 50 kilowattos napelem rendszert szereltek. A csarnok akadálymentesített, az udvaron gépkocsiparkolókat és kerékpártárolókat létesítettek. A beruházás az és a magyar kormány támogatásával valósult meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részében.