Több mint 500 energiatakarékos ingatlannal bővíti újlakás-kínálatát Magyarország vezető lakóingatlan-fejlesztője, a Cordia – közölte a vállalat. A cég ősszel meghirdetett új fejlesztéseinek eredményeként a VIII. és a IX. kerületben negyedével, a XI.-ben pedig 15 százalékkal bővül az új lakások kínálata. Az új épületek kifejezetten alacsony energiafelhasználásúak, az AA energetikai kategóriába tartoznak.

A Sasad Sunrise lárványterve

A Cordia-piacon lévő 850 budapesti lakás a teljes fővárosi újlakás-kínálat 15 százalékát teszi ki, az első fél évben átadott budapesti ingatlanoknak pedig a 16 százaléka valósult meg a Cordia fejlesztésében, és az itt értékesített lakások 9 százaléka köthető a céghez. 

Több mint 1140 lakás építésén dolgozunk, és további 4300 előkészítése zajlik

– ismertette Földi Tibor, a Cordia International igazgatóságának elnöke.

Mindhárom új fejlesztésben kiemelt szerepet kap az energiahatékonyság: a lakások megfelelnek a nullaközeli energiaigényre vonatkozó követelménynek, vagy annál is takarékosabbak. Az épületek AA energetikai besorolásúak, ami azt jelenti, hogy energiaigényük akár az egynegyede is lehet egy Magyarországon átlagosnak számító, FF kategóriába sorolt ingatlanénak. 

Hazánkban a lakások és a családi házak fele tartozik az FF vagy annál rosszabb minősítésűek körébe, a 2000-es években épült házak jellemzően az FF besorolás követelményeit teljesítik.

 

 

A most bejelentett projektek egyike a százlakásos Corvin Next, amely a többszörös nemzetközi díjnyertes Corvin sétány közelében, a Futó utca felújított részén épül.

A IX. kerületben valósul meg a Woodland, a Haller Park és a Kerekerdő park szomszédságában. Az első ütemben elkészülő épületben 257 lakás kap helyet, köztük stúdiólakások, két-, három- és négyszobás, kertkapcsolatos vagy erkélyes lakások, a legfelső szintre pedig exkluzív penthouse-okat terveztek.

A 153 lakásos Sasad Resort Sunrise a XI. kerület zöldövezetében, a Rupp-hegy természetvédelmi terület és a Madárhegy szomszédságában kapott helyet.

Hosszú távú célunk, hogy minél inkább a megújuló energiaforrások felé mozduljunk el minden projektünknél

– hangsúlyozta Görög Áron, a Cordia értékesítési igazgatója.

A három új projektben piacra kerülő lakások négyzetméterárára vonatkozó információt nem közölt a társaság.