Németország elhibázta a bevándorláspolitikáját az elmúlt nyolc évben – véli a magyar igazságügyminiszter. Varga Judit egy Facebook-posztban írt arról, hogy a német lakosság nagyobb része ellene van annak, hogy még több menekültet fogadjon be az országuk. 

2022.06.20. BudapestVarga Judit igazságügyi miniszterFotó: Kurucz Árpád (KA)Magyar Nemzet 2022.06.20. Budapest
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Kurucz Árpád (KA)
Magyar Nemzet
Fotó: Kurucz Árpád / Magyar Nemzet

Ma már nem mondanák, hogy „Wilkommen” – fejtette ki a véleményét a tárcavezető a német lakosság és a menekültek viszonyával kapcsolatban. Varga Judit egy reprezentatív felmérés alapján azt írta, hogy a németek 59 százaléka szerint már nem lehetséges az országba több menedékkérőt befogadni. A kutatás emellett arra is rámutatott, hogy a lakosság 57 százaléka tart attól, hogy még tovább emelkedik a nem európai menekültek száma Németországban.

Egy év alatt megnégyszereződött az Olaszországba érkező menekültek száma

Idén eddig nagyjából 27 ezer menekült érkezett Olaszországba a Földközi-tengeren keresztül. Egy évvel ezelőtt ez a szám mindössze 6500 volt. A Giorgia Meloni vezette olasz kormány mindent megtesz, hogy kezelni tudja az illegális migrációt, de egyelőre nem látszik a hatása az erőfeszítéseinek.

Varga Judit azt is kifejtette, hogy a felmérésben részt vevő németek több mint fele hátrányokat társít a bevándorláshoz, miközben csak 23 százalék gondolja úgy, hogy a menekültek hozzájárulnak a munkaerőpiaci helyzet enyhüléséhez.

A németek 86 százaléka támogatna egy bevándorlási törvényt, de sajnos csak 10 százalékuk hisz abban, hogy a kormányzó balliberális koalíció az ország érdekében komolyabb szabályozást vezetne be

– írta a miniszter.

Varga Judit kiemelte, hogy a magyar kormány az emberek kezébe adta a döntést azzal kapcsolatban, hogy kivel akarnak együtt élni a saját hazájukban. Szerinte Magyarország 2015 óta egy átfogó és hatékony védelmet épített ki, amiről egész Európa példát vehet.

Fizikai és jogi határzárat húztunk, a bevándorlási szabályok megvédéséért ölre mentünk Brüsszellel is, nemrég pedig határvadászezredet állítottunk fel, hogy garantáljuk a magyar emberek biztonságát

– emlékeztetett az igazságügyminiszter.