Április 16-án vasárnap megindulnak a tereléskiépítések az M7-es autópályán négy, az M3-ason pedig egy helyen, majd április 17-én, hétfőn ezen az öt helyszínen is elindulnak a szintrehozási munkálatok – írja honlapján a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt, amely a tervek szerint 2023-ban összesen 297 kilométer hosszan, 2 millió négyzetméteren újítja meg többek között az M1-es, M3-as, M7-es, illetve M35-ös gyorsforgalmi út elöregedett burkolatát, továbbá harminc pihenőt, valamint számos hidat. 

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Már április 12-én, szerdán elindultak a munkálatok a letenyei határátkelő bontásával, amely, több részletben, várhatóan öt hétig tart.

Mint írják, hidakat újítanak fel a következő négy hétben az M7-esen Balatonőszöd, Fonyód, Siófok és Zamárdi térségében. Itt húsz híd újul meg. Aszfaltozás lesz szintén az M7-esen Zalaszentjakab és az M3-ason Nagyfüged közelében.

Egyúttal kérik a közlekedők megértését, valamint hogy indulás előtt tájékozódjanak a terelésekről, korlátozásokról, amit a www.utinform.hu oldalon, a saját weboldalukon és a közösségi média felületein is megtehetnek. Azt ígérik, hogy az M7-esen a vakáció ideje alatt, a főváros és a Balaton között előre tervezett munkálatok nem lesznek. Idén legalább 67 különböző helyen dolgoznak majd április közepe és november közepe között.

A pontos kilométerszelvények:

M3-as autópálya:

91–99. szelvények között: aszfaltozás

M7-es autópálya:

115–117. szelvények között hidak felújítása
130–132. szelvények között: hidak felújítása
151–154. szelvények között: hidak felújítása
196–204. szelvények között: aszfaltozás