Akkora a helyi gazdaságra gyakorolt hatása a Budapesti Corvinus Egyetemnek, mint egy közepes magyarországi város teljes lakosságának az éves jövedelme, azaz 170 milliárd forint.

Aki a Corvinuson végez, jó esélyekkel indul a munkaerőpiacon.
Fotó: Budapesti Corvinus Egyetem / Stiller Ákos

Az egyetem közleménye szerint Magyarországról egyedüliként ismét nemzetközi BSIS (Business School Impact System)-minősítéssel ismerte el az intézményt az által támogatott nemzetközi üzleti iskolai akkreditációs testület, az EFMD (European Foundation for Management Development). 

A kutatás a következő területekre gyakorolt hatást vizsgálta:

  • pénzügy,
  • oktatás,
  • üzletfejlesztés,
  • szellem,
  • társadalom,
  • régióimázs,
  • regionális ökoszisztéma. 

Jelenleg 19 ország 62 oktatási intézményének van ilyen tanúsítványa, 

köztük van a holland Erasmus Egyetem Rotterdam School of Management is. A Corvinus 2014 és 2018 után harmadszor kapta meg a minősítést, és az indoklás szerint tekintélyes gazdasági értékteremtő erőt jelent a hazai felsőoktatási ágazatban. 

Illusztris társaságba tartozik a Közgáz.
Fotó: Budapesti Corvinus Egyetem / Mudra László

A 170 milliárd forintos összeg a közvetlen (intézmény költségvetése, beruházásai) és közvetett pénzügyi hatásból (intézménnyel kapcsolatba kerülők, például diákok, hozzátartozóik, vendégprofesszorok, konferencia-résztvevők), valamint a multiplikátorhatásból (hatásszorzó) adódik össze, és megfeleltethető a Szentendre vagy Jászberény lakossága által megkeresett éves jövedelemnek.

A legutóbbi, 2018-as BSIS-eljárás óta ötszörösére nőtt a kutatási termelékenység, számottevően emelkedett a PhD-védések, a szerzői és társszerzői könyvek, a konferencia-előadások száma. Erősödnek a nemzetközi kutatási együttműködések, a kutatási rendezvények láthatóbbakká válnak, és egyre több embert vonzanak

– mondta Takáts Előd, a Corvinus rektora. 

Anthony Radev elnök hangsúlyozta az elemzés azon megállapítását, hogy a Corvinuson végzettek munkaerőpiaci lehetőségei kiválók, amit bizonyít, hogy több magyarországi tőzsdei vállalat felső vezetője diplomázott a Közgázon.