Az átlagosnál 15-20 százalékkal több lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett a K&H Biztosítóhoz a keddi felhőszakadások pusztítása után. Elsősorban a Duna vonalában, a Balaton és Baja közötti ingatlanokban tettek kárt a felhőszakadások. A károsultaknak érdemes mielőbb bejelenteniük az esetet, akár mobilon is, így gyorsan megkaphatják a kártérítést.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Heves zivatarok, felhőszakadások sújtották az ország több részét kedden, a viharok sok lakóingatlanban tettek kárt. A K&H közölte: az esőzés és a villámárvizek miatt egy átlagos naphoz képest 15-20 százalékkal több kárbejelentés érkezett, számuk a hét végéig elérte a 170-et.

Elsősorban a Duna vonalában, Budapest és Baja között lévő településeken található ingatlanokban okozott kárt a keddi vihar. Jellemzően a talajvíz szintjén felgyülemlett víz öntötte el az ingatlanokat. A károk felmérése és kifizetése folyamatban van.
A pénzintézet szakértői felhívják a figyelmet arra, hogy a károsultaknak érdemes körültekintően és a lehető leggyorsabban dokumentálniuk, egyúttal bejelenteniük a károkat. 
A K&H közölte azt is, hogy 

a múlt évben a lakásbiztosításokhoz kapcsolódó kártérítések összege átlagosan 76 ezer forint volt.