Új szakaszához érkezett a Budapest–Belgrád vasútépítési beruházás – tudta meg a Világgazdaság Csepreghy Nándortól, az Építési és Közlekedési Minisztérium miniszterhelyettesétől.

Dömsöd, 2022. október 19.
Munkavonat áll Dömsöd állomáson, a megújuló Budapest-Belgrád vasútvonal Budapest-Kelebia szakaszán zajló felújítások közben 2022. október 19-én. A tervek szerint 2025-re készül el a Budapest-Belgrád vasútvonal korszerűsítése és fejlesztése, az első olyan beruházás, amelyet Magyarországon kínai partnerekkel közösen, az Európai Unió szabályai szerint hajtanak végre.
MTI/Máthé Zoltán
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Megkezdődik a Budapest–Belgrád vasútvonal újjáépítési beruházás Ferencváros állomás és Soroksár közötti szakaszának fejlesztése, kivitelezése a MÁV Zrt. beruházásában, a 2023. június 28-i kormánydöntés értelmében.

Hatályba lépett a vasútfejlesztési beruházás ezen szakaszának megvalósítására irányuló vállalkozási szerződés is, így kezdetét veszi a tervezési, illetve a kivitelezési munka.

2020 júliusa óta ütemezetten folyik a beruházás Soroksár–Kelebia (országhatár) szakaszának megvalósítása.

A szerződés a fedezet rendelkezésére állásáról szóló alapítói határozatnak a vállalkozóval való közlését követő hetedik napon lép hatályba. Az alapítói határozat 2023. június 29-én született meg, a vállalkozó értesítésére a csütörtöki napon sor került.