Idén már másodjára lett a főváros legkeresettebb területe a II. kerület, míg idén szintén másodjára a XI. kerület került a második helyre a Duna House ügyfelei között végzett felmérés szerint. A harmadik helyen a XIII. kerület végzett, de sokan keresnek lakást a VI. és a VII. kerületben is – olvasható a társaság hétfői közleményében.

Benedikt Károly, a Duna House PR- és elemzési vezetője elmondta, hogy a budai és a pesti belvárosi lakásokat kínálják a legmagasabb négyzetméterárakon is. A szakértő szerint a pandémia alatt fordult elő utoljára olyan, hogy a legkeresettebb három kerületből kettő is budai legyen.

Budapest, 2023. március 10.
A főváros budai oldalának látképe, a Duna folyó partján. Középen a Szilágyi Dezső téri református templom, jobbra a Felsővízivárosi Szent Anna plébánia tornyai. Háttérben a Rózsadomb épületei, előtérben a Lánchíd középső része.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.Budapest, 2023. március 10.A főváros budai oldalának látképe, a Duna folyó partján. Középen a Szilágyi Dezső téri református templom, jobbra a Felsővízivárosi Szent Anna plébánia tornyai. Háttérben a Rózsadomb épületei, előtérben a Lánchíd középső része.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László / MTI

A XI. kerület jó helyét segítette a városrész változatos és megfizethetőbb ingatlankínálata, amely szélesebb vevői réteget vonz. A városrész átlagos négyzetméterára 988 ezer forint, a vevők átlagosan 62 millió forintért vásárolnak lakást, átlagosan 63 négyzetméterest. Az új építésű újbudai lakások négyzetméteréért 1,5 millió forintot is adnak.

A XI. kerületben stagnáltak az ingatlanárak a tavalyihoz viszonyítva, 

a II. kerületben viszont a Duna House értékesítési adatai szerint a tavalyinál 24 százalékkal magasabb, 1,2 millió forintos átlagos négyzetméteráron lehetett ingatlant vásárolni idén. 

Az ügyfelek átlagosan 112 millió forintot költöttek ingatlanra a kerületben, amiért csaknem 90 négyzetméteres otthonokat kaptak. Panellakás nem, csúsztatott zsalus szerkezetű ingatlan pedig csak kis számban található itt az eladó ingatlanok között, a téglaépítésűek dominálnak.

Az új budapesti lakásokért az idei második negyedév alatt a legtöbbet a II. kerületben fizették, itt már 2,5 millió forintot is adnak egy négyzetméterért.  Az egyik legkevesebb, száz alatti darabszámban hirdettek meg a fejlesztők lakásokat ebben a városrészben.