Magyar gazdaság

Jázmin, a drogkereső kutya fogott el egy cigarettacsempészt a magyar határon

Több mint hatvan bőröndöt szimatolt át a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) négylábú munkatársa, amikor az egyik csomagnál jelzett. A török férfi poggyászában több mint ötszáz doboz zárjegy nélküli cigarettát talált Jázmin, a drogkereső kutya. A negyvenöt éves csempészt őrizetbe vették, és eljárást indítottak ellene.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal drogkereső kutyája, Jázmin több száz doboz csempészett cigarettát talált egy turistabuszon szállított bőröndben. 

NAV, Jázmin
Fotó: NAV

A pénzügyőrök egy belga turistabuszt állítottak félre egy alaposabb mustrára Hegyeshalomnál. A járműmonstrumot és 58 utasának csomagjait Jázmin, a cigaretta- és kábítószer-kereső kutyája is alaposan körbeszimatolta, és az egyik utas poggyászainál jelzett. 

A török férfi bőröndjeiből 550 doboz különféle márkájú, magyar zárjegy nélküli cigaretta került elő. 

A füstölnivalót rejtegető utas azt mondta, hogy a dohányárut eladásra szánta Németországba, ezért rejtette el.

A jármű 57 utassal folytathatta tovább kiránduló körútját. A 45 éves férfi ellen jövedékitörvény-sértés miatt eljárást indítottak, és közel kétmillió forint bírságra is számíthat.

NAV, Jázmin
Fotó: NAV

A járőrök a mintegy kétmillió forint értékű, magyar zárjegy nélküli cigarettát lefoglalták.

Jázmin beszerzéséhez az CCEI programja nyújtott pénzügyi támogatást.

Háromezer doboz cigarettával indult nyaralni egy román kisbusz

Kénytelenek voltak megszakítani spanyolországi kirándulásukat egy román kisbusz utasai. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Somogyban blokkolták a mediterrán félszigetre tartó társaságot.

 

kutya NAV magyar zárjegy jövedéki törvénysértés cigaretta
Kapcsolódó cikkek