Magyar gazdaság

Hatmilliárd forintból bővít a második legrégebbi, továbbra is magyar tulajdonú cég

A magyar gazdaság szuverenitásának megőrzése, az önellátás erősítése kulcskérdéssé vált a jelenlegi veszélyes időkben – hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter a Caola Zrt. egészségipari fejlesztésének átadásán. A Martonvásárban megvalósult zöldmezős, hatmilliárd forintos beruházással a Caola egy 4000 négyzetméteres, fertőtlenítőszereket előállító gyártócsarnokkal bővült.

„A 2010-es kormányváltás utáni időszak legelső és legfontosabb lépése az volt, amikor a magyar gazdaságot munkaalapú működésre állítottuk át, és a célt, hogy egymillió új munkahelyet hozzunk létre, el is értük” – emlékeztetett a tárca közleménye szerint Varga Mihály pénzügyminiszter, hozzátéve, ezt csak a gazdaság szereplőivel karöltve lehetett elérni. A kormány az elmúlt évek válságai ellenére is megőrizte a magas foglalkoztatást, és a következő években tovább kívánja növelni – fűzte hozzá. 

Koronavírus - Adományokat adtak át DiósdonDiósd, 2020. május 27.A Caola Zrt. ötezer liternyi kéz- és felületfertőtlenítő-szer adományát rakodják a Diósdon 2020. május 27-én. A Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács által működtetett nemzeti összefogás vonalán eddig több mint 266 millió forint felajánlás érkezett a koronavírus-járvány elleni védekezéshez, amelyet a karitatív szervezeteken keresztül juttat el a rászorulókhoz a kormány.MTI/Illyés Tibor
Bővít a második legrégebbi, továbbra is magyar tulajdonú cég.
Fotó: Illyés Tibor / MTI

A miniszter a Caola Zrt. martonvásári beruházásáról elmondta: a nagy múltra visszatekintő, tradicionális magyar vállalkozás új üzemében műtéti fertőtlenítők, kéz- és bőrfertőtlenítők, felületfertőtlenítők gyártása válik lehetővé. Ezzel tovább erősödik a kezdetekkor kozmetikumokkal foglalkozó cég mára jóval szélesebb profilja. A tárcavezető rámutatott: a fejlesztésekből azt láthatjuk, hogy a vállalatot megmentő új tulajdonos 

képes lesz új lendületet adni Magyarország második legrégebbi, továbbra is magyar tulajdonú cégének.

Varga Mihály kifejtette: az Egészségipari Támogatási Program keretében 83 egészségügyi fejlesztés valósult meg a kormány támogatásával 87 milliárd forint összértékben, köztük a jelenlegi beruházás is.

 

Varga Mihály kormányváltás pénzügyminiszter Caola vállalkozás
Kapcsolódó cikkek