A BMW beruházásával kapcsolatban nem kell hosszasan magyarázkodnunk, hiszen bárhol is fektetnek be vagy indítanak el beruházást, az azt mutatja, hogy az adott országban, régióban jól mennek a dolgok, ahol ez nem így van, oda a BMW nem visz beruházást – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Hajdú-Bihar vármegyei Haon hírportálnak pénteken.

20231030 Debrecen Ünnepélyesen is megnyitották a BMW Group debreceni gyárának képzési központját. A legmodernebb technológiával felszerelt létesítményben idén szeptemberben kezdte meg duális képzését az a 100 tanuló, akiket a tavasz folyamán, egy többkörös felvételi eljárás során választottak ki. Az informatika, az elektronika, a mechatronika és gépjárműmechatronika területén szerezhetnek mélyebb ismereteket Debreceni Szakképzési Centrum diákjai. Fotó: Czinege Melinda  CZM  Hajdú Bihari Napló  HBN A képen: a BMW Group debreceni gyárának képzési központja  külső20231030 Debrecen 
Ünnepélyesen is megnyitották a BMW Group debreceni gyárának képzési központját. A legmodernebb technológiával felszerelt létesítményben idén szeptemberben kezdte meg duális képzését az a 100 tanuló, akiket a tavasz folyamán, egy többkörös felvételi eljárás során választottak ki. Az informatika, az elektronika, a mechatronika és gépjárműmechatronika területén szerezhetnek mélyebb ismereteket Debreceni Szakképzési Centrum diákjai. 

Fotó: Czinege Melinda  CZM  Hajdú Bihari Napló  HBN 

A képen: a BMW Group debreceni gyárának képzési központja  külső
A debreceni BMW-gyár csarnoka. Fotó: Czinege Melinda

„A debreceni beruházásnak kiemelkedő jelentősége van az »Invented in Hungary« szempontjából is, mert itt a német óriáscég olyat fog csinálni, amit máshol korábban még nem: itt kezdi meg a teljesen elektromos meghajtású járművek gyártását, tehát az elektromos átállási stratégiájának a szíve közepét helyezi Magyarországra. Úgy gondolom, hogy ez a Magyarországba, a magyar emberekbe és a magyar munkaerőbe fektetett, legmagasabb fokú bizalom, hiszen a BMW ezzel a döntésével világossá tette, hogy a magyar emberek tudják majd a legjobban csinálni azt, amit a vállalat korábban még sehol máshol nem csinált” – tette hozzá a tárcavezető.