Magyar gazdaság

Százmillió forintot lophattak el egy vidéki postáról

Akár a százmillió forintot is meghaladhatja az az összeg, ami eltűnt Győrsövényháza postájáról. A községben nemrég zárták be a postahivatalt, azóta a Magyar Posta egy külső vállalkozó segítségével intézte a helyi mobilposta szolgálatot. Visszaélésre utaló jelek vannak az ügyben.

Eltűnt több mint 100 millió forint a Győr-Moson-Sopron vármegyei győrsövényházi postáról. A településen még november 20-án zárt be a postahivatal. A helyiek így a mobilpostán keresztül intézhették az ügyeiket.

_CM_bezáró posta riport (10)
Győrsövényházán még november 20-án zárták be a postahivatalt.
Fotó: Czinege Melinda

A kisalföld.hu arról írt, hogy az eltűnő milliók mögött a Magyar Postával leszerződött vállalkozó állhat, aki eltűntethette a pénzt. A lap úgy tudja, hogy a vármegyei rendőr-főkapitányság egyelőre nem indított nyomozást a győrsövényházi eset miatt. A Kisalföld megkereste a Magyar Postát is, a szervezet pedig utalt arra, hogy vizsgálódnak az eltűnt százmillió miatt a községben. Ennél többet a posta nem árult el.

A Magyar Posta minden, a működési területét érintő, visszaélésre utaló ügyet alaposan kivizsgál, így teszi ezt most Győrsövényházán. Amennyiben a vizsgálat során bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja merül fel, úgy társaságunk feljelentést tesz az illetékes nyomozóhatóság előtt, amelynek feladata lesz a visszaélés büntetőjogi megítélése, a keletkezett kár megállapítása, a gyanúsítás és egyéb nyomozati cselekmények elvégzése. A vizsgálatok lezárultáig nem áll módunkban nyilatkozni

– írta válaszában a Magyar Posta a kisalfold.hu kérdésére.

A portál úgy tudja, hogy a Magyar Posta egyeztetésre hívta össze a győrsövényházi ügyben érintett ügyfeleket.

 

visszaélés posta Magyar Posta
Kapcsolódó cikkek