Bő négymilliárd forintért újultak meg és épültek új utak Szekszárd környékén, s ezeknek a munkáknak összegzése, szaknyelven projektzárója volt pénteken délelőtt a Gemencbe vezető út mentén, ott, ahonnan indult az ártéri erdőbe vezető kerékpárút új szakasza – számolt be a Teol.

20231111_Magyar Közút gépek_Veszprém_FI_VN (6)20231110 Veszprém
Magyar Közút gépei
Fotó: Fülöp Ildikó
Veszprém Megyei Napló
Fotó: Fülöp Ildi

Becze Szabolcs Ferenc, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna Vármegyei Igazgatóságának vezetője elmondta, uniós forrásból, 4 milliárd 30 millió forint keretösszegből összesen 10,2 kilométeren végeztek útfelújítást, illetve 8,8 kilométer hosszú kerékpárutat építettek. Ez, az úthálózat korszerűsítését szolgáló projekt hat részből állt. Egyik a várostól északra, a deltánál, a 6-os és az 56-os út csatlakozásánál a kemping melletti út újraaszfaltozása, aztán új burkolatot kapott a Szekszárd–Őcsény összekötő út a Mátyás király utcától a volt húsipari vállalatig, és a tejipartól az M6-os autópályáig tartó szakasz is, az M6-os autópályától pedig a Keselyűsi út a Gemencig tartó teljes, 7 kilométer hosszban újult meg. Új aszfaltburkolatot kapott, ritkították az út menti buja növényzetet, s rendbe tették a vízelvezetést. 

Mindezek mellett, hogy a kerékpározóknak ne kelljen a nagy járművek mellett menniük, a Keselyűsi út mellett új nyomvonalon elkészült az erdőig vezető kerékpárút.

A projektzárón ott volt Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere, mivel az év során végzett útkorszerűsítésben részt vett a város is. Ugyanis eredetileg a város valósította volna meg a felújítások jó részét, s ehhez elkészíttették a terveket. Idén ezeknek az átvett terveknek az alapján végezte a munkát a Magyar Közút.