Magyar gazdaság

Fizetésképtelen a Styl, nem kapnak fizetést a dolgozók

Fizetésképtelenség miatt csődöt jelenthet a Styl. A gyárban állítólag már le is állt a munka, a dolgozók pedig nem kapták meg a novemberi fizetésüket.

Még November végén a Styl képviselőjeként Radics Tibor úgy nyilatkozott a Vas Vármegyei Hírportálnak (VAOL), hogy továbbra is folyik a munka a gyárukban, de elismerte, hogy rendkívül nehéz helyzetben vannak. Radics ekkor azt mondta, hogy bízik benne, hogy a helyzetük rendeződik, illetve kiemelte, hogy a gyárnak vannak megrendelései.

20231019_styl_ut (2)
Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

A VAOL most azt írja, a szombathelyi önkormányzati képviselőre, Czeglédy Csabára hivatkozva, hogy a Styl fizetésképtelenség miatt csődöt fog jelenteni. A portál nem rég megjelent cikke szerint a dolgozók nem tudnak bemenni a gyárba, ahol már az áramot is lekapcsolták. Egyelőre nem világos a lap szerint, hogy a munkások hogyan kapják meg a kilépési papírjaikat, hogy jelentkezhessenek a munkaügyi központban. Állítólag volt olyan, hogy az üzemben  fokban kellett dolgozni, így a körülmények miatt egyébként is sokan felmondtak már. A VAOL azt írta, hogy

információink szerint hiába dolgozták végig becsülettel a novembert, fizetést egyelőre nem kaptak a cég alkalmazottjai.

A portál kereste Radics Tibort, hogy kommentálja a helyzetet, de egyelőre nem tudták elérni.

Lekapcsolták a villanyt a szombathelyi Stylnél

Leállt a munka a szombathelyi Styl ruhaipari cég üzemében, mivel lekapcsolták náluk az áramot. Az ellenzéki politikus, Czeglédy Csaba szerint a vállalkozásnak hatalmas tartozása van az önkormányzat felé, ezt azonban a cég vezetője tagadja.

 

Styl fizetésképtelenség csőd
Kapcsolódó cikkek