Extra

Lekapcsolták a villanyt a szombathelyi Stylnél

Leállt a munka a szombathelyi Styl ruhaipari cég üzemében, mivel lekapcsolták náluk az áramot. Az ellenzéki politikus, Czeglédy Csaba szerint a vállalkozásnak hatalmas tartozása van az önkormányzat felé, ezt azonban a cég vezetője tagadja.

Lejárt az áramszolgálatóval kötött szerződése a szombathelyi SVR Design Kft.-nek, ezért lekapcsolták a villanyt a cég Styl üzletében. A vállalkozás ügyvezetője, Radics Tibor közölte, hogy nincs tartozásuk az önkormányzat felé.

20191109 SzombathelyA STYL ruhagyár új vezetője, Radics Tibor, Fotó: Szendi Péter SZPVas Népe
Fotó: Szendi Péter /  Vas Népe

Radics ez utóbbi kijelentése azért volt érdekes, mivel szerdán az ellenzéki politikus, Czeglédy Csaba arról posztolt, hogy a szombathelyi cégnek már 34 millió forintos bérletidíj-tartozása van az önkormányzat felé.

Radics Tibor azt mondta, hogy a vezetőség valóban hibázott, mivel néhány napot késtek a szerződéshosszabbítással, és ezért kapcsolták le náluk az áramot – írta meg a Vaol.

Most azon dolgozunk, hogy rendeződjön a helyzet

– mondta a cégvezető, aki azt is hozzátette, hogy a jövő héten újra munkába állhatnak a dolgozóik. Azt is elmondta, hogy nagyon sok megrendelésük van, ezért minél előbb folytatniuk kell a munkát, hogy a kötelezettségeiket teljesíthessék.

Az önkormányzat teljesen mást állít

A Vas Vármegyei Hírportál megkereste a szombathelyi önkormányzatot is a kérdéssel, hogy mi történt a Stylnál. A kommunikációs vezető, Kéner Balázs a lapnak elmondta, hogy 

a Puskás Tivadar utca 5. szám alatt ruhaipari tevékenységet – különböző cégneveken – végző gazdasági társaságokkal szemben az önkormányzatnak összesen 109 342 682 forintnyi követelése áll fenn. Ezek között a Styl Trade 2020. Kft.-nek mintegy 9,3 millió forintos lejárt lakásbérletidíj-tartozását tartják nyilván, a többi követelés a felszámolás alatt álló Styl Fashion Ruhaipari Kft.-hez kapcsolódik. 

Kéner azt is elmondta, hogy az önkormányzatnak 2018 óta nincs tulajdoni részesedése a cégben, így a vállalkozás működéséhez a városvezetésnek semmi köze sincsen.

 

Czeglédy Csaba Radics Tibor SVR Design Kft Styl követelés
Kapcsolódó cikkek