Megérkeztek Győrbe az Audi új elektromos motorgenerációjának gyártásához szükséges első eszközök – írta közleményében az Audi Hungaria.

Fejlett elektromos motorokat kezdenek gyártani a győri Audi-üzemben.
Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Ezzel egy lépéssel közelebb került a MEBeco (Modularer E-Antriebs-Baukasten, modulrendszerű elektromos hajtáskoncepció) gyártása. A vállalat azt írta, hogy 

a gyártósorok virtuális tervezése folyamatban van, emellett a váltókomponensek jövőbeli gyártásához megérkeztek az első gyártóberendezések.

A MEBeco projektet a magyar állam is támogatta, mivel ezzel hozzájárulnak a hazai elektromobilitás fejlesztéséhez.

Mindössze néhány hónappal ezelőtt indítottuk el sikeresen a PPE (Premium Platform Electric) elektromos platform számára készülő hajtásaink sorozatgyártását, és már meg is kezdtük a felkészülést az elektromos hajtások új generációja, az MEBeco gyártására

– mondta az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja, Robert Buttenhauser. Hozzátették, hogy nagy hangsúlyt fektetnek az elektromos átállásba. Arról is írtak, hogy folyamatosan zajlik dolgozók oktatása az új technikák használatára.

Termelési csúcsot döntött az Audi

Eredményes volt az egyik legtöbb embert foglalkoztató német autógyártó éve Magyarországon. Az elektromos hajtású járművek térnyerése egyre látványosabb.

Az MEBeco hajtásokat a jövőben a Volkswagen Konszern kisméretű elektromos autóiba építik. Gyártásukhoz a vállalatnál egy új gyártóterületet alakítanak ki. Az új elektromos motorcsalád nagyobb gyártási mélységben fog készülni az Audi Hungariánál, amely új kompetenciákat is szükségessé tesz: az MEBeco hajtás számára készülő lemezcsomagot először fogják sorozatban gyártani a vállalatnál, valamint az elektromos hajtás forgórésze, azaz rotorja és a teljesítményelektronika is Győrben készül majd.