Az Audi tavaly a járműgyártásban tízéves termelési csúcsot döntött, 177 775 gépjármű gördült le a gyártósorról – közölte az autógyártó. A vállalat munkatársai összesen 1 660 425 járműhajtást gyártottak, melyek közül 114 058 elektromos hajtás volt.

DSC_3924
A győri gyár a térség fellegvára. Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld

Az Audi továbbra is az ország egyik legnagyobb munkáltatója – a vállalat a 2023-as évet 11 663 munkatárssal zárta. A cég 2023-ban alapított, 100 százalékos tulajdonú leányvállalatánál, az Audi Hungaria Ahead Kft.-nél az év végén 480 munkatárs dolgozott, így együtt összesen 12 143 munkatársat foglalkoztatott a két vállalat a 2023-as évben. Az Audi a tavalyi évben ünnepelte fennállásának 30 éves jubileumát.

VG-exkluzív: a győri Audi elnöke szerint a külföldi médiában sokszor egyoldalúan, méltánytalanul ábrázolják a magyarokat

A német Alfons Dintner négy éve dolgozik Magyarországon, tisztában van az itteni általános hangulattal, ezért sem érti, miért tüntetik fel rossz színben a magyarokat a nemzetközi médiában. Az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke a Világgazdaságnak adott exkluzív interjúban többek között a Magyar Érdemrend lovagkeresztjéről, az emberszabású robotokról, a kormánnyal való kapcsolatáról és Orbán Viktor miniszterelnökről is beszélt, aki Berlinben egyértelmű üzenetet fogalmazott meg.

Az Audi modellek gyártása mellett már zajlanak az előkészületek a Cupra Terramar idén induló sorozatgyártásához.