A máltai Universal Air légitársaság heti két járatot indít a Málta-Pécs-München útvonalon március 26-tól – közölte a légitársaság csütörtökön.

Luqa,,Malta,-,February,7,,2024:,Universal,Air,Bombardier,Dhc-8-402
Fotó: Shutterstock

A közlemény szerint a járatok március 26. és október 22. között keddenként és péntekenként közlekednek Pécs érintésével a Málta-München útvonalon. Mint írják, 

a légitársaság március elején indította el regionális, a Földközi-tenger tágabban vett térségét kiszolgáló légiközlekedési tevékenységét,  Dash 8-400 típusú repülőgépeivel.

A tájékoztatás szerint a következő hetekben a társaság további úti célokat jelent be, a járatok között lesz, amely Athén, Palermo, Ibiza és Korfu reptereit célozza meg.

Korábban a pécsi önkormányzat arról számolt be, hogy annak köszönhetően indulhat el 18 év után ismét mentrendszerinti repülőjárat a város melletti reptérről, hogy a helyhatóság a helyi iparkamarával és az egyetemmel közösen kereste a lehetőséget a baranyai vármegyeszékhely és Dél-Németország légi összeköttetése érdekében.

A timesofmalta.com hírportál múlt heti közlése szerint a Universal Air légitársaság újonc a légiközlekedési piacon, s a most induló járatokkal kezdi el a menetrendszerinti utasszállítást.