A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, és pénzt, valamint drogot rabolt. A KR NNI azt közölte hétfőn a police.hu oldalon, hogy a gyanú szerint a három férfi üzleti találkozót beszélt meg a sértettekkel azért, hogy tőlük kábítószert raboljon.

Police,Car,On,The,Street,At,Night
álrendőr
Elkapta a TEK a gödöllői álrendőröket / Fotó: Shutterstock

A találka 2022. december 11-én este volt Gödöllőn, ahol a három elfogott férfi és eddig ismeretlen társaik rendőri akciót színleltek, a gépkocsijukon megkülönböztető fényjelzést használtak, és arcukat kámzsával elfedve, „Rendőrség!” felszólítással kiszállásra kényszerítették a sértetteket a gépkocsijukból, majd a földre fektetve bántalmazták őket.

Ezután megbilincselték a sértetteket, átkutatták a ruházatukat, valamint a gépkocsijukat, majd 600 ezer forintot és feltehetően kábítószernek minősülő anyagot zsákmányoltak. Az akció után a földön fekvő, megbilincselt sértetteket hátrahagyva távoztak.

Halálos ferihegyi autóbaleset: azonosították a vétkes sofőrt, elfogatóparancsot adtak ki ellene – fotók

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön. A BRFK azonosította a Volkswagen Touareg volánja mögött ülő személyt, Iavorschi Nicolai 21 éves moldovai állampolgárt. A rendőrség az üggyel összefüggésben embercsempészés miatt indított büntetőeljárást, miután rajta kívül még hét nepáli állampolgár utazott a vétkes járműben.

A nyomozók azonosították a bűnözői csoport három tagját, akiket összehangolt akcióban április 16-án a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei fogtak el.

A több helyszínen végrehajtott kutatás során a nyomozók nagy összegű pénz és úgynevezett klónozott bankkártyamásolatok mellett számítástechnikai és elektronikai eszközöket, egy gumilövedékes fegyvert, amfetamin előállításához szükséges eszközöket és vegyszereket, valamint több tő marihuánát, illetve a termesztéséhez szükséges eszközöket és kábítószergyanús anyagokat foglaltak le.

A nyomozók a 28, 23 és 22 éves férfakat kihallgatták, őrizetbe vették, majd a bíróság április 18-án elrendelte a letartóztatásukat – áll a közleményben.