Világgazdaság

Íme a tíz legvadabb webkamera, a PC World válogatásában

A PC World csapata alaposan körülnézett az internet világában és összegyűjtötte azokat a webkamerákat, amelyek a legizgalmasabb helyekről közvetítenek. Az Eiffel-toronytól a mélytengeri búvárkodásig minden megtalálható a kollekcióban.

Ha valaki egyszerűen szeretne a világban utazgatni egy hatalmas kamionnal, akkor csatlakozzon "Big Rig Steve-hez". A sofőr a mobil szélessáv, egy webkamera és egy notebook segítségével ad bepillantást az utazásaiba – írja a PC World.
http://www.bigrigtravels.com/

Némileg egyszerűbb egy St. Paul-i bár ötlete, a cég ugyanis a pultoslányok tevékenységét közvetíti a weben…
http://www.barseenlive.com/profile.php?loc_id=54

Az Eiffel torony nem csak körbenézhető, de részleteiben is nagyítható az Earthcam webkameráján.
http://www.earthcam.com/france/paris/

A kaliforniai Skate Lab park webkameráit a felhasználók vezérelhetik, így közvetlen közelről követhetjük a görkorcsolyázókat.
http://www.skatelab.com/multimedia/webcam.php?ID=2

Ha valaki nem tervezi, hogy meglátogatja a San Diego-i állatkert híres akváriumát, az a webkamerák segítségével megnézheti a bálnákat. Az eszközök reggel kilenctől délután fél hatig működnek és éjfélkor indul az ismétlés (helyi idő szerint).
http://seaworld.com/sitepage.aspx?PageID=375

A karaoke rajongóknak kedvez a floridai Two Friends étterem webkamerája, amelyen nyomon követhetőek a performanszok.
http://twofriendskeywest.com/webcam.htm

Ennél valamivel különlegesebb a Yellowstone Parkban található Old Faithful gejzírt figyelő webkamera, amely folyamatosan üzemel és más, a közelben lévő gejzíreket is megmutat (a letöltésmentes megtekintés érdekében célszerű Internet Explorert használni).
http://www.nps.gov/yell/photosmultimedia/yellowstonelive.htm

Miért akarna valaki szappanbuborék-fújó gépet üzemeltetni? A lap munkatársai nem tudják a választ, de tény, hogy a Bubblecam weboldalán nézhetjük, ahogy gombnyomásra megjelennek a buborékok és – a PC World szerkesztői szerint – ezt nem lehet megunni.
http://www.andieandmike.org/bubblecam-push.stm

Az építkezések kedvelői élőben figyelhetik, hogyan dolgoznak New Jersey-ben a New York Giants és a New York Jets közös otthonául szolgáló stadionon a munkások.
http://www.newyorkjets.com/stadium/view_construction_cam

De ennyire erővel Honolulu híres Waiki standjára is ellátogathatunk, ahol egész nap figyelhetjük a homokos tengerpart életét.
http://www.honolulu.gov/multimed/waikiki.asp

Bankmentő csomag Autók elemzések - Gazdaság és Pénzügy Nemzetközi konfliktusok Pénzügyi és gazdasági válság Rendőrségi ügyek - Tüntetések Bajnai Gordon Malév forintárfolyam Külföldi lapvélemények Orbán Viktor Felmérések autóipar Elemzői vélemények webkamera Bűnügyek KK - Hírek röviden Gyurcsány Ferenc A KSH jelenti Részvénypiacok A szociális és adórendszer átalakítása SZDSZ-ügyek A Madoff-csalás fogyasztóvédelem Deviza- és árupiac KKV aloldal utazás Botrányok a politikában Egyesült Államok biztosítás Tudomány - Kultúra BÉT MÁV infokommunikáció Adórendszer Magyarországon