Világgazdaság

Kézimunka - Az Apple bárkitől megvédi technológiáját

A barcelonai Mobil Világ Kongresszusra készülve az Apple hangsúlyozta: megvédi szabadalmaztatott multi-touch technológiát, ha valamelyik riválisa megpróbálná leutánozni. A módszer lényege, hogy az érintőképernyőt két ujj összehangolt mozgatásával lehet vezérelni.

Az Apple akkor szerezte meg – többek között – a multi-touch szabadalmat, amikor felvásárolta a FingerWorks nevű vállalatot. Januárig egyedül az Apple iPhone-ja rendelkezett ezzel a képességgel, azóta viszont a Palm és a Toshiba is bemutatta saját multi-touch telefonját.

(A szabadalom lényege az, hogy az érintőképernyőre helyezet ujjak mozgását együtt érzékeli: a távolodó ujjakkal nagyítani, a közeledőkkel kicsinyíteni lehet a képet.) – írja a NewScientist.

A CCS Insight elemzője szerint várható, hogy a barcelonai Mobil Világ Konferencián új érintőképernyős modelleket mutatnak be a riválisok, elsősorban a Google Android rendszerének felhasználásával. Geoff Blaber, a terület szakértője szerint az Apple-nek nem tanácsos agresszív szabadalmi vitába keveredni a vetélytársakkal.

Mint mondta, ezek a vállalat is rendelkeznek saját szabadalom-portfólióval, amelyek lehetővé teszik, hogy ugyanazt az eredményt más-más utakon érjék el.

Bankmentő csomag Autók Devizakereskedőknek KK - Főoldal bal elemzések - Gazdaság és Pénzügy Pénzügyi és gazdasági válság KK - HR szakoldalak KK - Képzés Mercedes-gyár épül Kecskeméten Rendőrségi ügyek - Tüntetések OTP Malév A szerkesztő ajánlja BKV érintőképernyő KK - Perkalauz Felmérések KK - Toborzás autóipar Apple Elemzői vélemények Bűnügyek KK - Hírek röviden Android A KSH jelenti Reklám és Média Részvénypiacok A szociális és adórendszer átalakítása Veres János KKV aloldal FingerWorks Google Befektetési lehetőségek Botrányok a politikában Egyesült Államok Piacbefolyásoló adatok iPhone BÉT Adórendszer Magyarországon