Világgazdaság

Válságban elszántak a bűnözők - Egyre több a személyiséglopás

2008-ban 9,9 millióan szenvedtek el úgynevezett személyiséglopást, vagyis a személyes adataikat eltulajdonítását. Az arány 22 százalékkal magasabb, mint egy éve, de a rablások átlagértéke csökkent.

A Javelin Strategy & Research adatai szerint tavaly 9.9 millió amerikait ért személyiséglopásos támadás. A jó hír, hogy – bár az esetek száma növekedett – az átlagos érték csökkent: az adminisztrációs költséget is beleértve fejenként 496 dolláros (110 ezer forint) kárt okoztak a rablók – tudósít az AP.

A növekedés oka elsősorban a gazdasági helyzettel magyarázható, erre utal az is, hogy a pénztárcalopások aránya 43 százalékra emelkedett, a legjellemzőbben üzletekben, vásárlás közben történtek az esetek. Az online adatlopások aránya csak 11 százalék. A rablók összesen 48 milliárd dolláros kárt okoztak, ez csak hét százalékkal magasabb az egy évvel ezelőttinél. A javulás annak köszönhető, hogy az áldozatok egyre gyorsabban reagálnak és egyre hatékonyabban csökkentik veszteségeiket.

adatZöld ügyek GVH-ügyek elemzések - Gazdaság és Pénzügy Nemzetközi konfliktusok Pénzügyi és gazdasági válság KK - Képzés Rendőrségi ügyek - Tüntetések A szerkesztő ajánlja tárca BKV Vállalati jelentések KK - Vállalati szemmel személyiséglopás forintárfolyam Felmérések KK - Toborzás Elemzői vélemények Bűnügyek katasztrófák KK - Hírek röviden Szijjártó Péter gyógyszeripar Reklám és Média Részvénypiacok A szociális és adórendszer átalakítása KK - Pszichológusvélemény Élelmiszerpiac fogyasztóvédelem Deviza- és árupiac KKV aloldal Befektetési lehetőségek Egyesült Államok Tudomány - Kultúra BÉT tolvaj infokommunikáció Gázvezetékek