Világgazdaság

A gazdagok is a bankbetét felé fordulnak

A lekötött betétekhez fordultak a válság miatt a hazai privát banki ügyfelek is: akad olyan piaci szereplő, amelynél a korábbi 15-17-ről mostanra 50 százalék környékére ugrott az egyik legegyszerűbb pénzügyi termék részaránya.

A betétek, illetve állampapírok térnyerésével párhuzamosan látványosan leépítették részvény-, illetve befektetésialap-portfóliójukat a leggazdagabb ügyfelek, igaz, a mélyben lévő magyar tőzsdében és a devizabefektetésekben most már sokan látnak fantáziát. A portfóliók leegyszerűsödése ellenére a bankok továbbra is erős versenyt várnak a komoly pénzügyi vagyonnal rendelkező ügyfelekért, hiszen utóbbiak szerepe – a forrásínség miatt – felértékelődött.

A verseny hangsúlya ugyanakkor a termékpaletta bővítéséről a szolgáltatási minőség és a folyamatos kommunikáció fenntartásának irányába terelődött, hiszen a jelenlegi környezetben leginkább ezekkel lehet megtartani a klienseket.

Az elmúlt hónapokban igencsak megtépázott portfóliók ellenére egyébként a szereplők óvatosan optimisták 2009-et illetően: többségük a kezelt vagyon egy számjegyű bővülésére számít.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek